Свинско със сметанов сос
Лора и Стоян
500 г туби от пресни калмари 800 г домати на кубчета 2 глави лук 1 глава резене 4 скилидки чесън 2 ч. л. каперси 150 мл червено вино 80 мл зехтин „Помаче“ 1 връзка магданоз 1 ч. л. захар сол и черен пипер |
6. |
Изпрати
лично съобщение |
31.08.2015 Николета, може да замениш резенето с мастика - така ястието ще има анасонов аромат, но няма да се получи със същата консистенция. Препоръчваме ти, да добавиш мастиката (не повече от 30-40 мл) преди виното и след като мастиката се изпари, да налееш виното.
|
5. |
Изпрати
лично съобщение |
10.08.2015 Ако не ме лъже паметта, вместо резене можеше да се сложи мастика, но какво количество беше и кога се слагаше?
|
4. |
Изпрати
лично съобщение |
22.06.2015 Ангел, Амада, времето за готвене, посочено в рецептата е коректно - 1 час и 30 минути. Калмарите могат да се готвят по два начина - на средно висока температура за кратко време, но ако се изтърват, стават жилави. За да омекнат отново им е необходимо време за готвене, за да станат сочни и меки. И тъй като в случая приготвяме яхния, то няма как да се сготви само за 4-5 минути.
|
3. |
Изпрати
лично съобщение |
16.06.2015 Да и аз съм изумена от времето за готвене. Защо е необходимо толкова време? Калмарите няма ли да станат много жилави така?
|
2. |
Изпрати
лично съобщение |
16.06.2015 Час и 30 мин .Сериозно. ???
|
Още един вариант за представяне на нашите рецепти – това е новата ни рубрика „...
Есента е тук! Нека се насладим на нейните вкусове и аромати заедно с Лора и...
Kaufland България представи първата си национална собствена линия продукти „Брей!“ от изцяло български производители На пазара...
5 причини Kikkoman да е част от кампанията #ВкусноВкъщи 1. #ОстаниВкъщи Разбира се, че на първо...
В дните, в които трябва да сме отговорни и да останем вкъщи, Лора и Стоян...