Пилешки гърди със сос от маскарпоне

Тук акцентът е соса. Уникален на вкус, подходящо се съчетава с паста, зеленчуци на грил, пилешко
Източник: Бон Апети
Дата: 19.03.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г пилешко филе
300 г чери домати
4 скилидки чесън
2 с. л. зехтин
4–5 листа босилек
сол и черен пипер

за соса:
500 г сирене „Маскарпоне“
250 мл прясно мляко
100 мл бяло вино
1 глава лук
2 скилидки чесън
3 с. л. зехтин
сол и бял пипер



Начин на приготвяне:
1
Пилешки гърди със сос от маскарпоне

Чесънът и лукът за соса се наситняват и се запържват в зехтина, на умерена температура. Деглазира се с виното и се оставя да се редуцира наполовина.

 


2
Пилешки гърди със сос от маскарпоне 2

Добавят се маскарпонето и млякото и се разбърква. Щом сместа кипне, се готви още 2 минути и се сваля от огъня. Овкусява се със сол и бял пипер.

 


3
Пилешки гърди със сос от маскарпоне 3

Пилешкото месо се овкусява със сол и черен пипер и се запържва на висока температура в зехтина.

 


4
Пилешки гърди със сос от маскарпоне 4

Добавят се нарязаният наситно чесън и доматите,  разрязани надве. Веднага след това се сипва сосът.

 


5
Пилешки гърди със сос от маскарпоне 5

Подправя се с нарязания босилек и се поднася.


Подобни рецепти:
Коментари (35)
35.
Изпрати
лично съобщение

30.04.2023
Страпотна рецепта, не е сложна, а е супер. Само босилек нямах. Ще повторя задължително!
34.
Изпрати
лично съобщение

03.08.2022
Чудесен вкус. Приготвяйте ястието смело, няма да съжалявате.
33.
Изпрати
лично съобщение

07.04.2021
Хубаво стана, но може би някоя и друга подправка още щеше да дообогати соса.
32.
Изпрати
лично съобщение

03.08.2020
Чудесен вкус !
31.
Изпрати
лично съобщение

17.06.2020
Чудесна рецепта! Вместо зехтин при запържване и задушаване използвам кокосово масло. Придава много фин аромат и вкус. Прясното мляко замених със соево и прибавих червен лук. В комбинация с червено органично вино Мавруд ястието се превърна в истинска наслада! Пробвайте и със свинско месо. :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: