Дробчета в пикантен сладко-кисел сос

Задушени пилешки дробчета в сос с лук, домати и печени чушки, ароматизирани с чубрица и кимион
Източник: Бон Апети
Дата: 13.06.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г пилешки дробчета
черен пипер на вкус
1/2 ч. л. смлян кимион
1 ч. л. сол
1 с. л. кафява захар
1 с. л. ябълков оцет
4 с. л. олио
1 глава лук
2 печени чушки
2-3 стръка пресен чесън
500 г домати
черен пипер на вкус
1 ч. л. сол
1 с. л. чубрица
1 ч. ч. брашно за паниране
лют пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Дробчета в пикантен сладко-кисел сос
Лукът се нарязва на полумесеци, бялата част на чесъна - наситно. Запържват се за около 30 секунди в предварително загрятото олио, поръсват се с кафява захар и тиганът се оттегля от котлона.
2
Дробчета в пикантен сладко-кисел сос 2
Прибавят се нарязаните на малки кубчета домати и съдът се връща на котлона. Зеленчуците се поръсват със сол, задушават се 2-3 минути и се добавят нарязаните надребно чушки. Поръсва се с кимион, черен и лют пипер и се разбърква.
3
Дробчета в пикантен сладко-кисел сос 3
Брашното се разбърква с чубрицата, солта и черния пипер. Дробчетата се овалват в приготвената панировка.
4
Дробчета в пикантен сладко-кисел сос 4
Дробчетата се поставят във врящия сос, ястието се разбърква и се оставя да къкри 15 минути. Накрая се овкусява с оцет и е готово за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

09.12.2013
Не сложих лют червен пипер, заради децата, но и без него стана много вкусно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
Диана Стоянова се регистрира в сайта.
Makaka коментира рецептата Печени зеленчуци в тесто
Николай Николов се регистрира в сайта.
Vania Koleva се регистрира в сайта.
Рози коментира рецептата Кюфтета от броколи с бял сос
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: