Гъбени пелмени в зеленчуков бульон

Дата: 04.02.2003
Източник: Бон Апети
Гъбени пелмени в зеленчуков бульон
 
Необходими продукти:
300 г брашно
2-3 с. л. олио
1 с. л. соев сос
1 суха чушка
1/4 връзка магданоз
1/2 глава целина
2-3 клонки целина
3 стръка праз лук
1 глава кромид лук
2 моркова
30 г масло
1 малка глава кромид лук (настъргана на ренде)
1 шепа сухи манатарки
1/2 ч. л. сол
1 яйце
2 щипки натриев глутаминат
 

Начин на приготвяне:
1
Гъбени пелмени в зеленчуков бульонМанатарките се заливат с гореща вода и престояват в нея 10 минути. След това се нарязват на много дребно. Запържват се в маслото за 1-2 минути заедно с лука, посоляват се. Оставят се да изстинат.
2
Гъбени пелмени в зеленчуков бульон 2Морковите, лукът, празът и главата целина се нарязват наедро и се поставят в тенджера. Заливат се с 2 л студена вода и се кипват. Варят се 20 минути на тих огън.
3
Гъбени пелмени в зеленчуков бульон 3Сухата чушка се пече на плоча (сух тиган) и се стрива. Поставя се при зеленчуците заедно с целината на листа, олиото и магданоза, нарязан наситно. Вари се 10 минути. След това бульонът се прецежда и запазва.
4
Гъбени пелмени в зеленчуков бульон 4В брашното се прави кладенче и в него се слагат солта и яйцето. Налива се малко вода и се омесва еластично тесто. След като почине, тестото се разточва на тънък лист.
5
Гъбени пелмени в зеленчуков бульон 5От разточеното тесто се изрязват кръгчета с диаметър 4 см. В средата на всяко се поставя по малко от плънката и се прегъва на две, след това – на още две, като краищата се притискат добре.
6
Гъбени пелмени в зеленчуков бульон 6Бульонът се кипва и в него се пускат пелмените. Варят се на тих огън 3-5 минути или докато изплуват на повърхността. Прибавят се натриевият глутаминат и соевият сос. Преди сервиране се поръсва с листа магданоз и целина.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vasil Gerginski се регистрира в сайта.
Илкова коментира рецептата Бананова торта с лешници
Илкова коментира рецептата Хляб на балони
Vili Bakalska се регистрира в сайта.
Жан сготви Гирос
Mariyana Petrova коментира рецептата Пиле „Тандури“ на скара
Петя коментира рецептата Хрупкаво свинско на фурна
Красимир коментира рецептата Кашник
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта