Хумус

Източник: Бон Апети
Дата: 22.12.2004
Хумус
 
Необходими продукти:
300 г нахут
1 глава лук
2 скилидки чесън
60-80 г сусамов тахан
3-4 с. л. кисело мляко
4-5 стръка магданоз
3-4 с. л. лимонов сок
3-4 с. л. зехтин
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. кимон
1/2 ч. л. кориандър


Начин на приготвяне:
1
Хумус
Нахутът се залива с хладка вода и се оставя да престои една нощ, за да набъбне. След това се сварява за 20 минути, отцежда се и се изсипва в кухненския робот. Подправя се с кориандър, кимион, лимонов сок и сусамов тахан.
2
Хумус 2
Нарязаният наситно лук се пържи 2-3 минути в сгорещения зехтин, добавя се наситненият чесън, пържи се още 2 минути и се поставя в кухненския робот.
3
Хумус 3
Поръсва се с червен и черен пипер. Налива се киселото мляко, посолява се и се пюрира. Оставя се да се охлади.
4
Хумус 4
Сервира се, като готовата смес се разпределя в чиния, оформят се по-дълбоки улейчета, в които се налива зехтин, поръсва се с червен пипер и наситнен магданоз. Отстрани се нареждат лимонови резени.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

28.12.2014
Любима рецепта!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


102 ДУШИ ОНЛАЙН
Gospodespasitel се регистрира в сайта.
v.nikovva се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Студена зелена супа
Бон Апети коментира рецептата Ягодов оцет
Бон Апети коментира рецептата Ягодов трайфъл
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: