Хумус

Източник: Бон Апети
Дата: 22.12.2004
Хумус
 
Необходими продукти:
300 г нахут
1 ч. л. кимон
1 ч. л. червен пипер
3-4 с. л. зехтин
3-4 с. л. лимонов сок
4-5 стръка магданоз
3-4 с. л. кисело мляко
60-80 г сусамов тахан
2 скилидки чесън
1 глава лук
1/2 ч. л. кориандър


Начин на приготвяне:
1
Хумус
Нахутът се залива с хладка вода и се оставя да престои една нощ, за да набъбне. След това се сварява за 20 минути, отцежда се и се изсипва в кухненския робот. Подправя се с кориандър, кимион, лимонов сок и сусамов тахан.
2
Хумус 2
Нарязаният наситно лук се пържи 2-3 минути в сгорещения зехтин, добавя се наситненият чесън, пържи се още 2 минути и се поставя в кухненския робот.
3
Хумус 3
Поръсва се с червен и черен пипер. Налива се киселото мляко, посолява се и се пюрира. Оставя се да се охлади.
4
Хумус 4
Сервира се, като готовата смес се разпределя в чиния, оформят се по-дълбоки улейчета, в които се налива зехтин, поръсва се с червен пипер и наситнен магданоз. Отстрани се нареждат лимонови резени.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

28.12.2014
Любима рецепта!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


119 ДУШИ ОНЛАЙН
Marina Doncheva се регистрира в сайта.
Ofeliq Trendafilova се регистрира в сайта.
nalka се регистрира в сайта.
Маник87 публикува рецептата Мързелива баница
Ju коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Ju се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Чабата
Zoia Yordanova се регистрира в сайта.
SViki се регистрира в сайта.
Nika67 публикува рецептата Лесни какаови бисквити
cookinglady коментира рецептата Картофи соте
rostislav arnaudov коментира рецептата Чабата
rostislav arnaudov се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: