Кебап по ловешки

Гост: Росен Кирилов
Източник: Бон Апети
Дата: 01.05.2004
Кебап по ловешки
 
Необходими продукти:
500 г телешки шол
2 с. л. брашно
1 ч. л. сол
200 г шунка
200 г печурки
3 червени чушки
1 в. ч. червено вино
1/2 с. л. червен пипер
3 глави лук
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Кебап по ловешки
Дъното на тенджера се покрива с олио и след като се сгорещи, в него се задушава наситненият лук.
2
Кебап по ловешки 2
Прибавят се червеният пипер, предварително разтвореното в червеното вино доматено пюре и нарязаното на кубчета месо. Налива се 1 к. ч. вода и ястието се задушава под капак на тих огън около 1 час.
3
Кебап по ловешки 3
Чушките и гъбите се нарязват на филии, а шунката - на кубчета. Всичко се слага в тенжерата с месото, посолява се и се задушава още 30 минути. Накрая се добавя разтвореното в малко вода брашно, вари се 5 минути и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


131 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: