Пастет от сьомга (риет)

Приготвен с каперси и див лук
Източник: Бон Апети
Дата: 08.08.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
350 г филе от сьомга с кожа
150 г пушена сьомга
50 г краве масло (меко)
30 мл студено пресован зехтин (+ за поливане)
1 лимон
1/2 връзка див лук
1 с. л. кленов сироп
1 с. л. каперси
сол и пипер меланж на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пастет от сьомга (риет)
Сьомгата се овкусява със сол, кленов сироп и пипер меланж, полива се със зехтин и се пече около 8 минути в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор. Охлажда се.
2
Пастет от сьомга (риет) 2
След това се накъсва на малки парчета с вилица.
3
Пастет от сьомга (риет) 3
Пушената сьомга се реже на тънки ивички, а дивият лук и каперсите се наситняват.
4
Пастет от сьомга (риет) 4
Маслото се разбърква добре със зехтина, лимоновия сок и сол на вкус.
5
Пастет от сьомга (риет) 5
Двата вида риба се смесват с каперсите, дивия лук и овкусената мазнина. По желание се подправя с щипка чили.
6
Пастет от сьомга (риет) 6
Пастетът се слага в буркан. Може да се съхранява до 2 седмици в хладилник. Поднася се с хляб.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

05.07.2017
Страхотни хлебчета! Току що ги приготвих с вода вместо мляко - сина ми има алергия и спазваме диета :) Получиха се!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: