Пастет от сьомга (риет)

Дата: 04.07.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
350 г филе от сьомга с кожа
150 г пушена сьомга
50 г краве масло (меко)
30 мл студено пресован зехтин (+ за поливане)
1 лимон
1/2 връзка див лук
1 с. л. кленов сироп
1 с. л. каперси
сол и пипер меланж на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пастет от сьомга (риет)Сьомгата се овкусява със сол, кленов сироп и пипер меланж, полива се със зехтин и се пече около 8 минути в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор. Охлажда се.
2
Пастет от сьомга (риет) 2След това се накъсва на малки парчета с вилица.
3
Пастет от сьомга (риет) 3Пушената сьомга се реже на тънки ивички, а дивият лук и каперсите се наситняват.
4
Пастет от сьомга (риет) 4Маслото се разбърква добре със зехтина, лимоновия сок и сол на вкус.
5
Пастет от сьомга (риет) 5Двата вида риба се смесват с каперсите, дивия лук и овкусената мазнина. По желание се подправя с щипка чили.
6
Пастет от сьомга (риет) 6Пастетът се слага в буркан. Може да се съхранява до 2 седмици в хладилник. Поднася се с хляб.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

05.07.2017
Страхотни хлебчета! Току що ги приготвих с вода вместо мляко - сина ми има алергия и спазваме диета :) Получиха се!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


196 ДУШИ ОНЛАЙН
Gabriela Komitova публикува рецептата Тирамису
Galina Valentinova публикува рецептата Веган торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта