Пиле масала с моркови

Индийска следа има в това ястие, но тя е деликатна, без да са натрапени екзотични аромати
Източник: Бон Апети
Дата: 02.06.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг пилешки пържоли от бут без кожа
3 глави червен лук
4 скилидки чесън
400 г кисело мляко
3 с. л. зехтин
1 с. л. гарам масала
1 връзка кориандър
1/2 ч. л. сол
зехтин

за морковите:
1 кг моркови
80 г краве масло
1 ч. л. кимион на зърна
1 щипка индийско орехче
сол и черен пипер


Начин на приготвяне:
1
Пиле масала с моркови

В купа се смесват пилешкото месо, стритият на паста чесън, зехтинът, нарязаният кориандър, киселото мляко, гарам масала и сол. Разбърква се добре. Месото се оставя в хладилник за 12 часа.

 


2
Пиле масала с моркови 2

Червеният лук се нарязва на шайби и се подрежда на дъното на намазнена тава. Отгоре се разпределя пилешкото месо заедно с маринатата. Ястието се пече в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за 50 минути.

 


3
Пиле масала с моркови 3

Морковите се нарязват на шайби и се смесват с разтопеното масло, счукания в хаванче кимион, индийско орехче, сол и черен пипер.

 


4
Пиле масала с моркови 4

Изсипват се в тава и се пекат заедно с месото до готовност – 50 минути. (Морковите се поставят долу във фурната, а месото отгоре върху решетка.)

 


5
Пиле масала с моркови 5

Месото се поднася върху канапе от моркови, а отстрани се слага от лука.


 




Съвет: Ако искате морковите да не станат много меки, а леко да хрупкат, ги извадете по-рано от фурната – след 25 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

04.05.2017
Хареса се дори на мъжа ми - значи е много добра!
2.
Изпрати
лично съобщение

04.07.2015
Чудно приятен вкус от комбинацията на пилешко с подправката кориандър, която имам в бостана си и я скубех от незнание ,че може да не е толкова отвратителна .
1.
Изпрати
лично съобщение

10.06.2015
Рецептата е уникална!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


124 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: