Пилешко гювече с карфиолена коричка

Източник: Бон Апети
Дата: 08.10.2004
Пилешко гювече с карфиолена коричка
 
Необходими продукти:
400-500 г пилешки гърди
1 стрък праз
1 глава лук
30 г масло
1 с. л. сос “Уорчестър”
2 ч. л. доматено пюре
1 кубче гъбен бульон
1 глава карфиол (700 г)
3 с. л. ситно нарязан праз
1 яйце
100 г кисело мляко
100 г сирене
4 стръка копър
1 щипка сол
галета за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Пилешко гювече с карфиолена коричка
Празът и лукът се нарязват наедро. Запържват се на силен огън в предварително загрято масло, като се разбъркват. След 1-2 минути се добавя нарязаното на късчета месо, след още 3-4 минути се стрива кубче бульон, наливат се сос “Уорчестър”, доматено пюре и 1 к. ч. гореща вода. Задушава се 10 минути под капак.
2
Пилешко гювече с карфиолена коричка 2
Карфиолът се накъсва на розички и се сварява в подсолена вода. След това се пюрира с киселото мляко, наситнения копър, солта, натрошеното сирене и праза. Към готовото пюре се добавя яйцето, пюрира се.
3
Пилешко гювече с карфиолена коричка 3
Във всяко гювече се поставя по малко от карфиоленото пюре, отгоре се разпределя пилешкото със зеленчуци и се покрива с карфиолено пюре. Поръсва се с галета или с хлебни трохи. Пече се в предварително загрята до 180 градуса фурна, докато се образува коричка.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: