Сарми от месо върху кисело зеле

Тук сменяме местата и вместо да завиваме сарми от зелеви листа - използвахме свинско месо
Източник: Бон Апети
Дата: 05.12.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
700 г свински врат
1 малка кисела зелка
10 зрънца хвойна
2 с. л. червен пипер
100 г бисерен ориз
2 глави лук
2 моркова
80 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус
зехтин за поливане


Начин на приготвяне:
1
Сарми от месо върху кисело зеле
Месото се нарязва на тънки пържоли, които се изтъняват през фолио. Овкусяват се със сол и черен пипер.
2
Сарми от месо върху кисело зеле 2
Лукът се реже на полумесеци, морковите се настъргват на едро. Запържват се в половината зехтин.
3
Сарми от месо върху кисело зеле 3
Щом започнат да се карамелизират, се прибавя оризът. Запържва се, наливат се 350 мл вода, подправя се със сол и черен пипер и се оставя да набъбне.
4
Сарми от месо върху кисело зеле 4
Хвойната се счуква в хаванче. Зелето се нарязва натънко и се слага в тава. Подправя се с хвойната и червения пипер и се сипва останалият зехтин.
5
Сарми от месо върху кисело зеле 5
Върху всяко парче месо се слагат по 1–2 лъжици ориз, завиват се и се поставят върху зелето.
6
Сарми от месо върху кисело зеле 6
Овкусява се със сол и черен пипер, сипва се чаша вода и се поливат с малко зехтин. Тавата се покрива с алуминиево фолио и сармите се пекат в загрята на 180 градуса фурна за 30 минути.
7
Сарми от месо върху кисело зеле 7
Маха се фолиото, увеличава се на 220 градуса и се пече до готовност – още 30 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

24.10.2017
Нарекох тази рецепта "Обърнати сарми" за по-кратко. ))) Моят принос се изразява в това, че замених лучените полумесеци с праз лук и се получи чудесно. Но времето за задушаване под фолио не ми беше достатъчно и затова увеличих времето до 50 мин., а запичането продължи 45 мин. Крайният резултат беше облизване на пръстите (хе, хе, метафорично казано). :-)))
3.
Изпрати
лично съобщение

25.02.2014
много вкусни
2.
Изпрати
лично съобщение

24.01.2014
Добре ми се получиха тези сармички и мъжът ми много ги хареса! :)
1.
Изпрати
лично съобщение

17.12.2013
Много интересна рецепта! А пък аз си мислех, че вече няма какво да ме изненада в българската кухня...
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Mineva се регистрира в сайта.
Ангелова се регистрира в сайта.
Svetla Ruseva-Kostova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: