Шкембе по мадридски с нахут

Засищаща и много вкусна комбинация
Източник: Бон Апети
Дата: 22.10.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг телешко шкембе (сурово)
180 г чоризо (пикантен колбас)
80 г хамон (сурово сушена шунка)
200 г сварен нахут (от консерва)
70 мл зехтин
8 скилидки чесън
2 глави лук
2 дафинови листа
10 зърна черен пипер
2 с. л. брашно
1–2 с. л. доматен концентрат
1 с. л. червен пипер
1/2 ч. л. пушен лют пипер
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Шкембе по мадридски с нахут
Шкембето се почиства много добре, след това се залива със студена вода и се сварява до готовност, заедно с една глава лук и 3 скилидки чесън, нарязани на едро, зърната черен пипер и един дафинов лист.
2
Шкембе по мадридски с нахут 2
Свареното шкембе се изважда от бульона и се реже на кубчета.
3
Шкембе по мадридски с нахут 3
Чоризото се реже на шайби, а хамонът – на кубчета.
4
Шкембе по мадридски с нахут 4
Останалият лук се реже на кубчета и се запържва в дълбока касерола със сгорещения зехтин, заедно с останалия нарязан на шайби чесън.
5
Шкембе по мадридски с нахут 5
Прибавят се чоризото и хамонът, и се запържват за 1–2 минути.
6
Шкембе по мадридски с нахут 6
Сипва се брашното, разбърква се, за да се запържи леко, поръсва се и червеният пипер, и веднага се добавят доматеният концентрат и около 500 мл от бульона от варенето на шкембето.
7
Шкембе по мадридски с нахут 7
Накрая се прибавят шкембето, отцеденият нахут, дафинов лист, пушеният пипер, сол и черен пипер на вкус.
8
Шкембе по мадридски с нахут 8
Яхнията се готви още около 20 минути и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



104 ДУШИ ОНЛАЙН
Emilia Nedelcheva се регистрира в сайта.
Жанет Желязкова се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: