Супа „Болонезе“

Дата: 23.02.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г свинска кайма (универсална) Аз ям!
500 мл телешки бульон
100 г дребна паста
800 г домати на кубчета (от консерва)
50 мл животинска сметана
2 глави лук
1 морков
1 скилидка чесън
1 ч. л. риган
1 щипка канела
30 мл зехтин
сирене „Пармезан“ за поръсване
сол и черен пипер на вкус
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Супа „Болонезе“Лукът и чесънът се нарязват на ситно, а морковите се обелват и се настъргват.
2
Супа „Болонезе“ 2Каймата се запържва до златисто в сгорещения зехтин.
3
Супа „Болонезе“ 3Щом се образуват златисти трохи, се добавят нарязаните зеленчуци.
4
Супа „Болонезе“ 4Когато и те се запържат добре, се овкусява с канелата, ригана, сол и черен пипер.
5
Супа „Болонезе“ 5Наливат се бульонът и доматите. Супата се вари на слаб огън около 30 минути.
6
Супа „Болонезе“ 6След това се прибавя пастата, наливат се около 500 мл вода и сметаната. Супата продължава да се вари, докато пастата омекне. Ако има необходимост се налива още вода.

7
Супа „Болонезе“ 7Всяка порция се сервира, поръсена с настърган пармезан.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

05.06.2019
Тази супа е лесна и вкусна!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nathalie Marcenkova коментира рецептата Свински кебап
Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта