Супа „Болонезе“

Какво ще стане, ако превърнем любимата ни паста „Болонезе“ в супа? Нещо твърде вкусно, за си позволите да не го опитате.
Източник: Бон Апети
Дата: 23.02.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г свинска кайма (универсална) Аз ям!
500 мл телешки бульон
100 г дребна паста
800 г домати на кубчета (от консерва)
50 мл животинска сметана
2 глави лук
1 морков
1 скилидка чесън
1 ч. л. риган
1 щипка канела
30 мл зехтин
сирене „Пармезан“ за поръсване
сол и черен пипер на вкус

Бон Апети препоръчва:


Начин на приготвяне:
1
Супа „Болонезе“
Лукът и чесънът се нарязват на ситно, а морковите се обелват и се настъргват.
2
Супа „Болонезе“ 2
Каймата се запържва до златисто в сгорещения зехтин.
3
Супа „Болонезе“ 3
Щом се образуват златисти трохи, се добавят нарязаните зеленчуци.
4
Супа „Болонезе“ 4
Когато и те се запържат добре, се овкусява с канелата, ригана, сол и черен пипер.
5
Супа „Болонезе“ 5
Наливат се бульонът и доматите. Супата се вари на слаб огън около 30 минути.
6
Супа „Болонезе“ 6
След това се прибавя пастата, наливат се около 500 мл вода и сметаната. Супата продължава да се вари, докато пастата омекне. Ако има необходимост се налива още вода.

7
Супа „Болонезе“ 7
Всяка порция се сервира, поръсена с настърган пармезан.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

05.06.2019
Тази супа е лесна и вкусна!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: