Торта по провансалски

Източник: Бон Апети
Дата: 18.06.2003
Торта по провансалски
 
Необходими продукти:
500 г брашно
1 малък стрък розмарин (1 ч. л. сух)
5-6 листа босилек (1 ч. л. сух)
2 с. л. зехтин
1 домат
2-3 стръка лук
200 г тиквички
200 г патладжани
2-3 щипки сол
50 г маргарин
150 г кашкавал


Начин на приготвяне:
1
Торта по провансалски
Брашното се пресява в купа и се посолява. В средата му се прави кладенче, в него се поставя маргаринът, налива се вода и се замесва с ръка. Доомесва се върху плот и полученото пухкаво тесто се оставя да отпочине.
2
Торта по провансалски 2
Патладжаните се обелват, нарязват се на колелца, поръсват се със сол и се оставят да се отцедят от горчивия сок. След това се изплакват и се подсушават.
3
Торта по провансалски 3
Тиквичките и доматът се нарязват на кубчета, лукът – наситно и заедно с патладжаните се запържват в тиган с малко олио. Запържените зеленчуци се посоляват, подправят се с босилек и розмарин, разбъркват се и се оттеглят от котлона.
4
Торта по провансалски 4
Тестото се разделя на две части, като едната е по-голяма от другата. Разточват се на тънки кори върху набрашнен плот. Голямата кора се прехвърля в намазнена и набрашнена форма, така че да покрие дъното и стените й.
5
Торта по провансалски 5
Вътре се сипва зеленчуковата плънка и се разпределя нарязаният на кубчета кашкавал. Плънката се покрива с по-малката кора, която се залепва по края на долната кора. Тортата се пече при температура 180-200 градуса, докато се зачерви.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Белчева се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Ципура в пергамент
raq01 се регистрира в сайта.
Kristin Genkova се регистрира в сайта.
swenstyle коментира рецептата Домашен тарама хайвер
swenstyle се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: