Запечени агнешки котлети върху канапе от спанак

Източник: Бон Апети
Дата: 25.03.2010
Запечени агнешки котлети върху канапе от спанак
 
Необходими продукти:
24 котлетчета
1 лимон
1 к. ч. зехтин
5–6 стръка джоджен (1 ч. л. сушен)
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. смлян кимион
черен пипер на вкус
1 кг спанак
1 зелена чушка
2 стръка пресен лук
200 г краве сирене
250 г изцедено кисело мляко
100 г смлени орехови ядки


Начин на приготвяне:
1
В купата се смесват сокът от изцедения лимон, зехтинът, накълцаните листа джоджен, солта, кимионът и черен пипер и се разбърква до хомогенизиране.
2
Котлетчетата се подреждат в тава, заливат се с маринатата и се оставят да престоят поне 30 минути. След това се пекат по около 4–5 минути от всяка страна на барбекю, електрическа скара или грил тиган.
3
Почистеният и измит спанак се потапя в кипнала подсолена вода за минута, охлажда се с студена и след като се отцеди, се накълцва на много ситно.
4
Почистената от семето чушка и лукът се нарязват на ситни парченца и се прибавят към спанака.
5
Настъргва се сиренето, разбърква се с ореховите ядки и киселото мляко и се слага при зеленчуците. Канапето се омесва много добре, оформя се в центъра на чинията и върху него се подреждат току-що изпечените котлетчета.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: