Зелено ризото

Дата: 18.03.2003
Източник: Бон Апети
Зелено ризото
 
Необходими продукти:
250 г спанак
250 г замразени броколи
1 глава лук
2 кубчета зеленчуков бульон
3 с. л. олио
200 г ориз
2 скилидки чесън
 

Начин на приготвяне:
1
Зелено ризотоВ дълбок тиган се слага 1 с. л. олио и спанакът се запържва за 1-2 минути. След това се прехвърля в плато, в тигана се сипва останалото олио и се запържва нарязаният наситно лук. Прибавя се оризът и пърженето продължава.
2
Зелено ризото 2Зеленчуковият бульон се разтваря в 800 мл вряща вода и в него се бланшират накъсаните на розички броколи.
3
Зелено ризото 3След като оризът стане "стъклен", в тигана се налива малко от бульона с броколите. Разбърква се и след като кипне, отново се налива от бульона. Процедурата се повтаря до изчерпване на бульона.
4
Зелено ризото 4След това в ориза се прибавят смачканите с малко оцет скилидки чесън. Разбърква се, слага се запърженият спанак и се оставя да ври, докато оризът поеме целия бульон. По желание към всяка порция може да се прибави 1 с. л. заквасена сметана и настърган "Пармезан".


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


134 ДУШИ ОНЛАЙН
Мирела Цветкова коментира рецептата Домашна майонеза
Raim Arzu се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта