Агнешки книжен кебап

Дата: 10.04.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг агнешко месо от бут (обезкостено)
1 ч. л. чубрица
2 с. л. пушен червен пипер (сладък)
2 връзки пресен лук
2 стръка пресен чесън
1 връзка магданоз
60 г краве масло
сол и черен пипер на вкус
за гарниране:
250 г цедено кисело мляко
4 стръка джоджен
2 скилидки чесън
4 арабски питки
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Агнешки книжен кебапМесото се реже на кубчета и се смесва с наситнените лук и чесън.
2
Агнешки книжен кебап 2Прибавят се червеният пипер, наситненият магданоз, разтопеното масло, чубрицата, сол и черен пипер, и се разбърква.
3
Агнешки книжен кебап 3От пергаментова хартия се изрязват четири правоъгълника и сместа се разпределя в тях.
4
Агнешки книжен кебап 4Оформят се стегнати пакетчета и се подреждат в тава. Наливат се около 150 мл вода (или пилешки бульон) и се пече около 1 час и 45 минути в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор.
5
Агнешки книжен кебап 5Сосът се приготвя като киселото мляко се разбърква заедно със счуканите с малко сол скилидки чесън, сол на вкус и наситнения джоджен.
6
Агнешки книжен кебап 6По желание питките се загряват на тиган или във фурната. Готовото месо се сервира със соса и хляба.

Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

19.07.2015
Вкусно!
4.
Изпрати
лично съобщение

18.06.2015
Лесно и вкусно!
3.
Изпрати
лично съобщение

14.04.2015
Деницак, може да използваш хартия за печене.
2.
Изпрати
лично съобщение

13.04.2015
Аз ползвах хартия за печене и се получи чудесно!
1.
Изпрати
лично съобщение

11.04.2015
Някой знае ли дали мога да ползвам хартия за печене, вместо пергаментова хартия? Има ли разлика?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


132 ДУШИ ОНЛАЙН
Яница Василева се регистрира в сайта.
Златка Техова се регистрира в сайта.
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта