Белгийски понички

Дата: 17.10.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г брашно
125 мл прясно мляко
125 мл тъмна белгийска бира
1 пакетче суха мая (7 г)
1 зелена ябълка
120 г тъмни стафиди
1 щипка сол
1 с. л. захар
1 яйце
1/2 ч. л. канела
кората от 1 лимон
пудра захар за поръсване
олио за пържене на маслена баня
 

Начин на приготвяне:
1
Белгийски поничкиВ купа се смесват брашното, солта, канелата и настърганата лимонова кора.
2
Белгийски понички 2Маята се смесва със захарта и затопленото прясно мляко и се оставя да шупне.
3
Белгийски понички 3Ябълката се обелва, нарязва се на малки кубчета и се залива с бирата. Сипват се и стафидите и се оставят така, докато маята шупне.
4
Белгийски понички 4Шупналата мая и ябълките с бирата и стафидите се сипват при брашното. Чуква се и яйцето.
5
Белгийски понички 5Замесва се меко тесто.
6
Белгийски понички 6Слага се в купа, покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя да втаса.
7
Белгийски понички 7Мазнината се загрява. С лъжица се взима от тестото и се пържат понички.
8
Белгийски понички 8Изваждат се върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.
9
Белгийски понички 9Поднасят се поръсени с пудра захар.




Съвет:
В тестото за поничките няма много захар, ако искате да са по-сладки, поръсете ги обилно с пудра захар.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


295 ДУШИ ОНЛАЙН
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
Roberta Georgieva се регистрира в сайта.
Малинка коментира рецептата Захарен пирог
Николета Чераджийска-Тодорова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта