Чаудър с карфиол

Дата: 25.10.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 глава карфиол (700 г)
1,2 л зеленчуков бульон
250 мл прясно мляко
60 мл зехтин
150 г пушен бекон
2 скилидки чесън
2 картофа
1 глава лук
1 морков
1 дафинов лист
2 с. л. брашно
1/2 ч. л. кимион
сол на вкус
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Чаудър с карфиолМорковът и лукът се нарязват на кубчета, а чесънът се наситнява. Зеленчуците се запържват в сгорещения зехтин.
2
Чаудър с карфиол 2Добавят се карфиолът, накъсан на розички, кимионът и дафиновият лист. Сипва се брашното и се запържва за кратко.
3
Чаудър с карфиол 3Налива се бульонът.
4
Чаудър с карфиол 4Прибавят се и обелените и нарязани на малки кубчета картофи и зеленчуците се варят, докато омекнат. Налива се млякото и щом супата кипне, се посолява на вкус и се дърпа от огъня.
5
Чаудър с карфиол 5Беконът се наситнява и се запържва в сух тиган, до златисто.
6
Чаудър с карфиол 6Супата се поднася с бекона и по желание – с наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта