Червена лучена супа

Източник: Бон Апети
Дата: 14.03.2003
Червена лучена супа
 
Необходими продукти:
1 кг червен лук
100-150 г кашкавал
50 г масло
1 1/2 л телешки бульон
3 скилидки чесън
1/2 френска франзела
1 в. ч. бяло сухо вино
1 с. л. брашно
1/2 ч. л. мащерка
1 дафинов лист
сметана за гарниране


Начин на приготвяне:
1
Червена лучена супа
Лукът се нарязва на полумесеци и се задушава в маслото под капак. Когато омекне, се прибавя ситно нарязаният чесън и се разрежда с бялото вино.
2
Червена лучена супа 2
Изчаква се виното да се изпари, поръсва се брашното и се налива бульонът. Подправя се с дафинов лист и мащерка и ври около 20 минути.
3
Червена лучена супа 3
Франзелата се нарязва на филийки и върху всяка се поставя парче кашкавал.
4
Червена лучена супа 4
Горещата супа се сипва в купички, отгоре се слага по една филийка, за да се разтопи кашкавалът, гарнира се със сметана и се поднася.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


101 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: