Чомлек от заек

Дата: 26.01.2002
Източник: Бон Апети
Чомлек от заек
 
Необходими продукти:
1 заек
4 глави лук
2 глави чесън
1 чаша бяло вино
1/2 кг арпаджик
1/2 ч. ч. олио
10 зърна черен пипер
5-6 зърна бахар
1 ч. л. червен пипер
 

Начин на приготвяне:
1
Чомлек от заекАрпаджикът се попарва, за да се изчисти по-лесно. Чесънът се измива, но не се бели (за да не се разпадне при варенето). Лукът се нарязава на едри шайби.
2
Чомлек от заек 2Заекът се нарязва на порционни парчета и се запържва в силно загрято олио.
3
Чомлек от заек 3При запърженото месо се налива бялото вино. Кипва, прибавя се лукът и се задушава 5-6 минути.
4
Чомлек от заек 4Пресипва се в глинен гювеч и се подправя с необходимите подправки. Слагат се чесънът и арпаджикът.
5
Чомлек от заек 5Налива се вода, колкото да покрие продуктите. Гювечът се запечатва с тесто.
6
Чомлек от заек 6Пече се в умерено загрята фурна при температура 140 градуса около 2 часа.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


150 ДУШИ ОНЛАЙН
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Постни мекици
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта