Добруджанска копривена чорба

Дата: 17.04.2007
Източник: Бон Апети
Добруджанска копривена чорба
 
Необходими продукти:
250 г коприва
1 ч. л. сол
1 ч. л. червен пипер
3-4 ч. л. брашно
6-7 с. л. олио
1 клонка девесил (1 ч. л. сух)
4-5 стръка копър
1 зелена чушка
3 стръка пресен лук
50-60 г орехови ядки
сирене за гарниране
 

Начин на приготвяне:
1
Добруджанска копривена чорбаКопривата се измива добре и се поставя в гевгир, който се слага в тенджера. Залива се с 1 1/2 л вряла вода и се оставя да престои 30 секунди.
2
Добруджанска копривена чорба 2Зелената чушка се нарязва наситно, стръковете пресен лук - на колелца.
3
Добруджанска копривена чорба 3Гевгирът се изважда от тенджерата и копривата се охлажда със студена вода. След това се отцежда и се нарязва наситно.
4
Добруджанска копривена чорба 4Копривата се връща в тенджерата, добавят се наситнените лук и чушка, наливат се 2 с. л. олио и се посолява. Вари се 10-15 минути.
5
Добруджанска копривена чорба 5Ореховите ядки се счукват или се смилат в блендер.
6
Добруджанска копривена чорба 6В тенджера се загряват 4-5 с. л. олио, сипват се смлените орехови ядки и се запържват за 15-20 секунди.
7
Добруджанска копривена чорба 7След това орехите се поръсват с брашно, разбъркват се и се подправят с червен пипер.
8
Добруджанска копривена чорба 8В съда се наливат няколко черпака от бульона, за да се разтвори брашното.
9
Добруджанска копривена чорба 9Сместа се налива в тенджерата с копривата, чорбата се разбърква и се оставя да ври около 5 минути.
10
Добруджанска копривена чорба 10Накрая се подправя с нарязани наситно девесил и копър, ври още малко и е готова за сервиране. Порциите се гарнират със сирене и по желание могат да се овкусят с люта чушка.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


258 ДУШИ ОНЛАЙН
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
Ради Стоева се регистрира в сайта.
Irina Krasteva се регистрира в сайта.
Mihail Dobrev се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта