Дроб в бира

Дата: 02.10.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г свински дроб
100 г свински гърди
2–3 глави лук
250 мл тъмна бира
1/2 ч. л. суха мащерка
1 дафинов лист
1 ч. л. брашно
20 г краве масло
1/2 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Дроб в бира
Дробът се измива, подсушава се и се нарязва на кубчета. Свинските гърди също се нарязват на дребни кубчета.

 


2
Дроб в бира 2
Гърдите се запържват в сгорещен съд, докато пуснат мазнината си. Прибавя се нарязаният на ленти лук и се пържи, докато стане карамелен.

 


3
Дроб в бира 3
Прибавя се дробът, запържва се закратко от всички страни.

 


4
Дроб в бира 4
Прибавят се бирата, мащерката, дафиновият лист, черен пипер и се оставя да се задушава 7–8 минути.

 


5
Дроб в бира 5
Брашното се разбърква с маслото, прибавя се в ястието и при постоянно бъркане къкри още 3 минути, за да няма вкус на сурово брашно. Овкусява се със сол.

 


6
Дроб в бира 6
Ястието се поднася с наситнения магданоз.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

05.07.2014
вкусно
1.
Изпрати
лично съобщение

27.03.2014
Добре е да накиснем дроба за 1 нощ в прясно мляко (или леко разредено с вода). Така дробът става по-мек и от друга страна от него се извличат натрупалите се токсини (той е химическата лаборатория на организма). Прясното мляко се изхвърля и дроба приготвяме по предпочитания от нас начин.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта