Гризини

Дата: 23.09.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г брашно
2 ч. л. сол
1 ч. л. суха мая
1 с. л. мед
2 с. л. зехтин „Екстра върджин”
300 мл вода
 

Начин на приготвяне:
1
ГризиниБрашното се смесва със солта и маята.
2
Гризини 2Медът и зехтинът се разбъркват с водата.
3
Гризини 3Течните съставки се добавят към сухите и се замесва меко тесто. Оставя се да втаса, разточва се в правоъгълна форма и се оставя да почине 15 минути.
4
Гризини 4Режат се тънки ленти.
5
Гризини 5Всяка лента се прегъва надве и се усуква.
6
Гризини 6Подрежат се в тави върху силиконови килими и се пекат последователно на 220 градуса за около 12 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (13)
13.
Изпрати
лично съобщение

24.01.2016
За втори път правя тази рецепта и се получава винаги добре.Сложих доста ядки и замених брашното с ръжено.Пак се получи.Благодаря за хубавата рецепта!
12.
Изпрати
лично съобщение

05.01.2016
И моето тесто стана водно затова добавих още брашно, но така е и на мама рецептите са с \"брашно - колкото поеме\".
11.
Изпрати
лично съобщение

05.08.2015
Страхотна рецепта!
10.
Изпрати
лично съобщение

16.06.2015
Малко промених рецептата, защото количеството вода всъщност ми разводни тестото. Направи ми впечатление, че течността е за около 500 гр. брашно, защото редовно правя хляб в къщи и това ми е основната пропорция. Добавих още брашно за меко тесто и гризини те станаха страхотни, но с моя добавка, вдъхновена от гризините на една страхотна пекарна в центъра на София. Нарязах лентите по-широко и ги намазах с маслинова паста, след това само ги навих и когато ги изпекох, ги намазах отново с малко зехтин докато са горещи. Станаха фантастични, а и количеството е като за гости,.
9.
Изпрати
лично съобщение

19.05.2015
Позволих си да добавя към тестото сусам и малко ленено семе. Добре се получи! Благодаря за рецептата!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


108 ДУШИ ОНЛАЙН
Eli Petrova се регистрира в сайта.
Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта