Каалилатико

Дата: 22.11.2011
Източник: Бон Апети
Каалилатико
 
Необходими продукти:
1 средно голяма зелка
600 г телешка кайма
2 яйца
1 ч. ч. галета
1/2 ч. ч. прясно мляко
2 с. л. краве масло
2 с. л. кафява захар
1 ч. л. майорана
сол и черен пипер на вкус
масло за намазване на тавата
 

Начин на приготвяне:
1
Каалилатико
Зелето се нарязва наедро и се бланшира за 5 минути във вряща подсолена вода.


2
Каалилатико 2
Разбърква се с кафявата захар и маслото, майораната, сол и черен пипер.


3
Каалилатико 3
Каймата се смесва с галетата, яйцата, прясното мляко, сол и черен пипер.


4
Каалилатико 4
Дъното на тавата за печене се намазва с масло и в нея се слагат ред зеле, ред кайма и така до изчерпване на продуктите, като се завършва със зеле. Отгоре се слага маслото, нарязано на кубчета. Ястието се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна, за около 1 час.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта