Кадаиф с ванилов крем и орехи

Дата: 03.06.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г печен кадаифза захарния сироп:
300 г захар
300 мл вода
3 лимона
1 с. л. портокалова вода
за крема:
500 мл прясно мляко
250 г захар
5 жълтъка
4 белтъка
100 мл вода
2 с. л. брашно
1 ванилия
за карамелизираните орехи:
100 г орехи
1 белтък
2 с. л. кафява захар
 

Начин на приготвяне:
1
Кадаиф с ванилов крем и орехи
Захарата и водатата за сиропа се сипват в касерола и се загряват на умерен огън. Когато захарта се разтопи, се прибавя сокът от единия лимон. Изчаква се  сиропът да се сгъсти и се добавят настърганите кори от останалите лимони. Дърпа се от огъня и се сипва портокаловата вода.

 


2
Кадаиф с ванилов крем и орехи 2
С горещия сироп се залива плътно наредения кадаиф. Оставя се да се напои  поне за 3 часа, а най-добре за 1 нощ.

 


3
Кадаиф с ванилов крем и орехи 3
В касерола се загрява прясното мляко за крема и щом кипне, се прибавят 100 г от захарта. Жълтъците се разбиват в купа, към тях се сипва млякото, за да се темперират, и всичко се връща в касеролата. Оставя се на умерен огън като се разбива с телена бъркалка непрекъснато, докато се сгъсти.

 


4
Кадаиф с ванилов крем и орехи 4
Брашното се размива с 2 с. л. студена вода и се изсипва в крема. Бърка се на слаб огън до уплътняване на крема, после се оставя да се охлади за 1 час. Разбива се.

 


5
Кадаиф с ванилов крем и орехи 5
От останалата захар за крема и 100 мл вода, в касерола на котлона, се приготвя сироп. Белтъците се разбиват на сняг и към тях на тънка струйка се налива горещият сироп, при непрекъснато бъркане.

 


6
Кадаиф с ванилов крем и орехи 6
Половината от разбитите белтъци се прибавят към крема и се разбърква с шпатула. Ароматизира се с ванилията и отново се разбърква.

 


7
Кадаиф с ванилов крем и орехи 7
Орехите се овалват в разбития белтък и се поръсват с кафявата захар. Пекат се за 45 минути в загрята на 120 градуса фурна, с вентилатор.

 


8
Кадаиф с ванилов крем и орехи 8
В чинии за сервиране се разпределя кадаифът, върху него – кремът и се гарнира с карамелизираните орехи.

 




Съвет: Останалите подсладени белтъци може да се използват за гарниране на десерта или от тях да се направят целувки.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

01.09.2016
Без кремче е, но пак стана прекрасен
2.
Изпрати
лично съобщение

06.09.2015
Стана чудесен и всички много го харесаха.. :)
1.
Изпрати
лично съобщение

18.07.2015
Страхотно става!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


120 ДУШИ ОНЛАЙН
Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта