Картофи „Уеджис” със сос „Тартар”

Дата: 15.06.2012
Източник: Бон Апети
Картофи „Уеджис” със сос „Тартар”
 
Необходими продукти:
5–6 средно големи картофа (млади и еднакви по големина)
50 мл зехтин
1/2 ч. л. морска скол
1/2 ч. л. чесън на прах
1 ч. л. сладък червен пипер
1/2 ч. л. смлян черен пипер
1/2 ч. л. суха мащерка
за соса:
100 г майонеза
1 ч. л. дижонска горчица
1–2 кисели краставички
1/4 глава червен лук
3–4 стръка естрагон
белтъкът от 1 сварено яйце
1 с. л. каперси
3–4 капки лют сос
1 с. л. сок от лимон
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Картофи „Уеджис” със сос „Тартар”
Картофите се измиват много добре с четка, след това се нарязват на полумесеци.

 


2
Картофи „Уеджис” със сос „Тартар” 2
Слагат се в подходящ съд и се готвят на пара. Охлаждат се леко и се овкусяват със смес от сухите подправки.

 


3
Картофи „Уеджис” със сос „Тартар” 3
Подреждат се в тава, покрита с хартия за печене и намазана със зехтин (може и в тавата да се посипе от сухите подправки). Напръскват се със зехтин и се пекат в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за 30 минути.

 


4
Картофи „Уеджис” със сос „Тартар” 4
Лукът, краставичките, естрагонът и белтъкът се нарязват наситно.

 


5
Картофи „Уеджис” със сос „Тартар” 5
Смесват се останалите продукти за соса и се разбърква.

 


6
Картофи „Уеджис” със сос „Тартар” 6
Картофите се поднасят със соса.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

23.08.2015
:)
2.
Изпрати
лично съобщение

19.01.2015
Много вкусно стана.Бравоооооооо!
1.
Изпрати
лично съобщение

10.01.2015
Получиха се невероятни! Само каперси нямах, но и без тях соса си беше страхотен.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта