Кейк „Зебра”

Тук акцентът е в шарката
Източник: Бон Апети
Дата: 30.05.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
450 г брашно
6 яйца (размер L)
375 г захар
415 мл прясно мляко
375 мл олио
1 1/2 с. л. бакпулвер
3 с. л. какао
1 есенция ванилия
1 есенция ром


Начин на приготвяне:
1
Кейк „Зебра”

Яйцата се разбиват със захарта до побеляване, около 10 минути с миксер.

 


2
Кейк „Зебра” 2

Прибавя се олиото, на тънка струйка, при постоянно разбъркване с миксера.

 


3
Кейк „Зебра” 3

Към сместа се наливат 375 мл от млякото.

 


4
Кейк „Зебра” 4

Добавят се брашното и бакпулвера и се разбърква внимателно с миксера.

 


5
Кейк „Зебра” 5

Кейковото тесто се разделя надве. Към едната част се прибавят какаото и есенцията ром, а другата се ароматизира с есенция ванилия. Към какаовото тесто, което се получава малко по-гъсто, се налива останалото мляко, за да станат двете смеси с еднаква консистенция.

 


6
Кейк „Зебра” 6

На дъното на форма за торта с диаметър 26 см се поставя пергаментова хартия. В центъра на формата се слага 1 голяма лъжица от бялото тесто, а в центъра на белия кръг - 1 голяма лъжица от кафявото.

 


7
Кейк „Зебра” 7

Така се редуват двете смеси, докато тестата свършат. Не трябва да се бърка или да се спира редуването им.

 


8
Кейк „Зебра” 8

Кейкът се пече в загрята на 180 градуса фурна, без вентилатор, за около 45 минути. Охлажда се и се поднася.


Подобни рецепти:
Коментари (44)
44.
Изпрати
лично съобщение

21.10.2023
При мен също кекса остана леко глетав в средата. Иначе е много ефектен. Следващият път ще намаля количеството олио.
43.
Изпрати
лично съобщение

28.01.2020
Отне повече време за печене.
42.
Изпрати
лично съобщение

18.07.2018
Много пухкав и вкусен!
41.
Изпрати
лично съобщение

08.08.2017
Получи се супер. Сложих 100мл. по-малко олио и 50мл. повече мляко.
40.
Изпрати
лично съобщение

26.10.2015
Силвия, при нас кейкът се изпече много добре. Ако искаш да опиташ отново, следващият път може да намалиш количеството на олиото на 300 мл и да печеш 10 минути повече, като е добре, кейкът да се пече на ниското ниво във фурната.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


169 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: