Крем карамел

Дата: 21.10.2016
Източник: Десислава А.
ТИТЛА: Чирак
Крем карамел
 
Необходими продукти:
6 яйца
600 мл прясно мляко
100 г захар
1 ч. л. ванилия
за карамела:
6 с. л. захар
1 с. л. лимонов сок
 

Начин на приготвяне:
1
Прясното мляко се кипва, заедно със захарта и ванилията. Разбърква се няколко пъти, за да се разтвори захарта, и се оставя да се охлади.
2
Добавят се разбитите яйца и сместа се разбърква много добре.
3
Захарта и лимоновият сок за карамела се изсипват в малък метален съд и се разтопяват на котлона, докато се получи карамелен сос, който се разпределя в купичките за крем карамел.
4
Отгоре внимателно се изсипва яйчената смес и десертът се слага в метална тава, в която се налива вода (малко над средата на купичките).
5
Крем карамелът се пече на водна баня, в загрята на 160 градуса фурна, докато се зачерви. След това фурната се изключва и десертът се оставя вътре, докато се охлади.


Съвет:
Най-важната тънкост при приготвянето на крем карамел е, водата в тавата да не завира, за да не се образуват шупли. Наблюдавайте процеса на готвене и ако водата започне да завира, долейте в тавата чаша студена вода или намалете температурата на фурната.

Крем карамелът се поднася добре изстинал.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта