Ловджийско мезе

Дата: 13.10.2006
Източник: Бон Апети
Ловджийско мезе
 
Необходими продукти:
250 г бонфиле от елен
1 скилидка чесън
1 шепа трънкосливки
50 мл готов тъмен сос
20 г краве масло
50 г бекон
1 щипка сол
1 щипка риган
1 щипка мащерка
1 щипка черен пипер
1 щипка ливадска мерудия
2 с. л. олио
сокът от 1/2 лимон
олио за пържене
20 г краве масло
гъби за гарнитура
2 с. л. олио
 

Начин на приготвяне:
1
Ловджийско мезеСокът от лимон, олиото и подправките за маринатата се смесват в подходящ съд. Месото се оставя да престои в приготвената марината около 1 час.
2
Ловджийско мезе 2Беконът се нарязва на малки кубчета. Олиото се загрява, в него се слагат маслото и скилидката чесън. След минута скилидката се изважда, сипва се беконът и се запържва. Налива се тъмният сос, сипват се трънкосливките, кипва се и се сваля от котлона.
3
Ловджийско мезе 3Маринованото месо се нарязва на тънки ленти и се пържи в загретите олио и масло. Гъбите се нарязват на филийки и се изпичат на сух тиган.
4
Ловджийско мезе 4Готовото месо се сервира в порционна чиния, залива се със соса и се гарнира с гъбите.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта