Маки суши

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети
Маки суши
 
Необходими продукти:
кора
маринован джинджифил
наситнен магданоз
настинен зелен лук
хайвер
сьомга
скариди
аспержи
змиорка
омлет
бял сусам
черен сусам
ориз
оцет
уасаби
 

Начин на приготвяне:
1
Маки суши Кората "Нори" се поставя върху подложка, като грапавата страна се оставя отгоре.
2
Маки суши  2В купичка вода се капва оцет, навлажнявате си постоянно пръстите със сместа и подреждате ориза върху кората от водорасли, като около два пръста разстояние от срещуположната на вас страна на кората се оставят непокрити.
3
Маки суши  3Поръсва се с черни и бели семки сусам.
4
Маки суши  4Покритата кора се обръща върху подложката и от чистата й страна в средата се подреждат по дължина нарязани на пръцици омлет, змиорка и аспержи.
5
Маки суши  5До получената лента се нареждат парчета скариди и сьомга.
6
Маки суши  6Поръсва се с хайвер и с помощта на подложката се завива руло, на което оризът остава от външната страна.
7
Маки суши  7Рулото се нарязва на 6 хапки, като ножът периодично се топи в купичката с вода и оцет.
8
Маки суши  8Парченцата руло се подреждат в плато, като по желание някои от тях се овалват в наситнен зелен лук или магданоз.
9
Маки суши  9Отстрани на парчетата се слагат маринован джинджифил и уасаби.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


284 ДУШИ ОНЛАЙН
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта