Мусака с праз и печурки

Дата: 23.01.2007
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г праз
4-5 стръка наситнен магданоз
2 яйца
100 г кашкавал
200 г кисело мляко
черен пипер на вкус
1/2 ч. л. естрагон
1 ч. л. червен пипер
1 с. л. сос "Уорчестър"
1 с. л. доматено пюре
100 г печурки
100 г печени чушки
500 г кайма
1 с. л. горчица
4-5 с. л. олио
2 щипки копърово семе
 

Начин на приготвяне:
1
Мусака с праз и печуркиПразът се нарязва наситно.
2
Мусака с праз и печурки 2В тенджера се загряват 3 с. л. олио, сипва се нарязаният праз и се разбърква.
3
Мусака с праз и печурки 3Празът се посолява, залива се с разтворената в малко топла вода горчица и се задушава 10 минути на тих огън.
4
Мусака с праз и печурки 4Печурките се нарязват наситно и се запържват в тенджера с 1-2 с. л. предварително загрято олио. Щом се зачервят, се добавят наситнените печени чушки.
5
Мусака с праз и печурки 5Доматеното пюре се разтваря в топла вода и се налива при задушените печурки. При нужда се долива още малко топла вода.
6
Мусака с праз и печурки 6Прибавя се каймата и се пържи на тих огън, като се бърка, така че да стане на трохи. Поръсва се със сол, червен и черен пипер, естрагон и се овкусява със сос "Уорчестър".
7
Мусака с праз и печурки 7В йенска тава се разпределя половината от месната плънка. Отгоре се покрива с половината от задушения праз, след което процедурата се повтаря.
8
Мусака с праз и печурки 8В купа се смесват киселото мляко и яйцата за заливката, поръсват се със сол и копърово семе и се разбиват.
9
Мусака с праз и печурки 9Мусаката се залива с приготвената млечна смес.
10
Мусака с праз и печурки 10Отгоре се поръсва с нарязан наситно магданоз, покрива се с настъргания кашкавал и се пече около 30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
Anny Grigorova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Елена Миланова коментира рецептата Домашен бекон
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта