Ориз с царевица и печурки

Рецепта от азиатската кухня с ароматен ориз "Басмати", рибен и соев сос, сусамово олио и бял пипер
Източник: Бон Апети
Дата: 27.03.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г ориз "Басмати"
200-250 г печурки
150-200 г замразен грах
150-200 г царевица
2 скилидки чесън
6 с. л. олио
2 с. л. тъмен соев сос
1 с. л. рибен сос
1 ч. л. захар
1/4 ч. л. сусамово олио
смлян бял пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Ориз с царевица и печурки
Оризът се измива, залива се със студена вода и се оставя да престои 30 минути.
2
Ориз с царевица и печурки 2
След това се отцежда и се изплаква. Сипва се в тенджера, залива се с две части студена вода (500 мл) и се вари на много слаб огън под капак, докато поеме цялата вода. Оттегля се от котлона и се оставя да изпръхне под капак.
3
Ориз с царевица и печурки 3
Рибният сос, соевият сос и сусамовото олио се наливат в купичка.
4
Ориз с царевица и печурки 4
Добавят се белият пипер и захарта и се разбива добре.
5
Ориз с царевица и печурки 5
Чесънът се нарязва наситно, печурките – на филийки.
6
Ориз с царевица и печурки 6
Олиото се загрява в уок, сипва се чесънът и се запържва до златисто.
7
Ориз с царевица и печурки 7
След това се добавят нарязаните на филийки печурки, разбъркват се и се запържват.
8
Ориз с царевица и печурки 8
Когато гъбите станат златисти, се добавят грахът и царевицата.
9
Ориз с царевица и печурки 9
Всичко се разбърква, съдът се оттегля от котлона и се сипва свареният ориз.
10
Ориз с царевица и печурки 10
Ястието се полива със смесените сосове и подправки, разбърква се и е готово за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: