Пакорас с чътни от дюли

Дата: 13.12.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг дюли
2-3 щипки сол
1/2 ч. л. кимион
1/2 ч. л. куркума
1 ч. л. къри
200-250 г нахут
500 г микс от зеленчуци (карфиол, броколи, грах, моркови
2 ч. ч. кафява захар
2 ч. ч. ябълков оцет
1 люта чушка или на вкус
15 г синапено семе
20 г пресен джинджифил (1 ч. л. сух)
100 г стафиди
лют пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пакорас с чътни от дюлиДюлите се почистват от семето и се нарязват на малки кубчета.
2
Пакорас с чътни от дюли 2Кубчетата дюля се поставят в тенджера, заливат се с оцета, поръсват се с кафявата захар и се овкусяват с наситнените джинджифил и люта чушка.
3
Пакорас с чътни от дюли 3Накрая се сипват стафидите и смляното синапено семе. Кипва се и къкри около 20 минути.
4
Пакорас с чътни от дюли 4Нахутът се сипва в тавичка и се запича в предварително загрята фурна. След това се смила и се пресява в купа.
5
Пакорас с чътни от дюли 5В нахута се налива малко вода и се разбърква, така че да се получи гъста смес.
6
Пакорас с чътни от дюли 6Миксът от зеленчуци се подправя с къри, куркума, лют пипер, кимион и сол. Овкусените зеленчуци се изсипват в купата с нахутеното тесто и се размесва добре.
7
Пакорас с чътни от дюли 7От сместа се оформят топчета, които се пържат в обилно количество сгорещено олио. Готовите пакорас се сервират с чътни от дюли.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


188 ДУШИ ОНЛАЙН
Vasilena Vasileva се регистрира в сайта.
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта