Пълнена агнешка плешка

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети
Пълнена агнешка плешка
 
Необходими продукти:
1 плешка (около 2 кг)
300 г гъби
250 г спанак
2 моркова
1 връзка пресен лук
1 ч. л. мащерка
 

Начин на приготвяне:
1
Пълнена агнешка плешкаЛукът и морковите се нарязват надребно и се запържват в силно загрято олио за около 1 минута. Гъбите се нарязват на по-едри парчета и се запържват с лука и морковите около 3-4 минути.
2
Пълнена агнешка плешка 2Спанакът се бланшира в подсолена кипяща вода за 3 минути, отцежда се и се оставя да се охлади. Нарязва се надребно и се прибавя към останалите зеленчуци. Подправя се със сол, мащерка и магданоз.
3
Пълнена агнешка плешка 3Плешката се разрязва внимателно при сухожилията. Осолява се и в образувалия се джоб се поставя плънката. Плешката се зашива и се слага в намазана с олио тава.
4
Пълнена агнешка плешка 4Пече се 2 1/2 часа, като първите 20 минути температурата е 180 градуса, след това се намалява на 140 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта