Пълнени чушки по ловджийски

Източник: Бон Апети
Дата: 08.10.2003
Пълнени чушки по ловджийски
 
Необходими продукти:
5-6 червени чушки
200 г карначета
4-5 печурки
1 глава кромид лук
2 кисели краставички
3-4 с. л. олио
1 в. ч. червено вино
1 ч. л. чубрица
1/2 ч. л. червен пипер
2 с. л. брашно
1-2 с. л. доматено пюре
сол, черен и лют пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пълнени чушки по ловджийски
Лукът се реже надребно и се запържва 1-2 минути в сгорещеното олио. Овкусява се с червения пипер и се разрежда с 1/2 от червеното вино. Изчаква се виното да се поизпари и накрая се овкусява с чубрицата.
2
Пълнени чушки по ловджийски 2
Чушките се измиват и се почистват от вътрешността. Карначетата се режат на парчета с дължината на чушките и се поставят в тях. Прибавят се няколко резена кисела краставичка и печурки. Накрая с пръст в плънката се прави отвор и се добавя запърженият лук. Всичко се натъпква добре, за да се запечата.
3
Пълнени чушки по ловджийски 3
Напълнените чушки се подреждат в тава, заливат се с останалото количество вино и 1/2 ч. ч. вода. Ястието се пече 30-40 минути при температура 180 градуса, като при необходимост може да се долее още вода.
4
Пълнени чушки по ловджийски 4
Брашното се запича на сух тиган, докато стане кремаво на цвят. Разрежда се с 1 ч. ч. студена вода и се бърка, докато брашното се разтвори. Прибавят се доматеното пюре и 2-3 с. л. от соса, в който са печени чушките, и отново се разбърква.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: