Панирани хапки шаран с орехи и медена зелева салата

Филе от шаран, панирано в класическа паста
Източник: Бон Апети
Дата: 08.05.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за хапките:
500 г филе от шаран
100-200 мл бира
20-30 г смлени орехови ядки
1 яйце
1/2 ч. ч. брашно
1/2 ч. л. сол
олио за пържене

за соса:
4-5 стръка копър
2 с. л. кисело мляко
2 с. л. майонеза
1/2 ч. л. къри
1 щипка сол
черен пипер на вкус
за салатата:
500 г зеле
1-2 моркова
1 с. л. ситно нарязани пера пресен чесън
1/2 ч. л. сол

за дресинга:
2-3 с. л. ябълков оцет
2 с. л. пчелен мед
2 с. л. олио


Начин на приготвяне:
1
Панирани хапки шаран с орехи и медена зелева салата
Зелето се нарязва на ивици, претрива се със сол и се смесва с настърганите моркови и нарязания наситно чесън.
2
Панирани хапки шаран с орехи и медена зелева салата 2
Медът и оцетът за дресинга се разбиват добре и когато медът се разтвори, се налива олиото. Разбива се отново. Салатата се залива с готовия дресинг, разбърква се, покрива се с фолио и се оставя в хладилник.
3
Панирани хапки шаран с орехи и медена зелева салата 3
В брашното се оформя кладенче, в него се налива разбитото яйце, посолява се и се изсипват смлените орехови ядки. Постепенно се налива бирата, като се бърка, докато стане хомогенна смес.
4
Панирани хапки шаран с орехи и медена зелева салата 4
Филето от шаран се нарязва на кубчета, които едно по едно се овалват в панировката. Пържат се по 3-4 минути в обилно количество силно сгорещено олио, като се обръщат. Изваждат се върху салфетка, за да се отнеме излишната мазнина.
5
Панирани хапки шаран с орехи и медена зелева салата 5
Киселото мляко и майонезата за соса се смесват, подправят се с къри, щипка сол и черен пипер на вкус, поръсват се с нарязания наситно копър и се разбиват.
6
Панирани хапки шаран с орехи и медена зелева салата 6
Панираните хапки шаран се сервират със салатата и соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


140 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: