Панирани патладжани със салца от домати и авокадо

Апетитна рецепта със средиземноморски вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 28.09.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 патладжана
3 яйца
4 филийки хляб
150 г сирене „Грана падано“
2 ч. л. риган
сол на вкус
брашно за овалване
олио за пържене

за салцата:
1–2 домата
1 авокадо
1 скилидка чесън
1 зелена чушка
1/2 глава червен лук
1/2 връзка босилек
30 мл зехтин
20 г каперси
1 с. л. сок от лимон
сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Панирани патладжани със салца от домати и авокадо
Патладжаните се нарязват на ленти, осоляват се и се оставят да се отцедят от горчивата течност. След това се измиват и се подсушават.
2
Панирани патладжани със салца от домати и авокадо 2
Хлябът се смила и се смесва с насърганото сирене „Грана падано“ и ригана. Яйцата се разбиват.
3
Панирани патладжани със салца от домати и авокадо 3
Патладжаните се овалват в брашно, потапят се в яйцата и се покриват с овкусените трохи.
4
Панирани патладжани със салца от домати и авокадо 4
Пържат се в малко олио на умерен огън от двете страни.
5
Панирани патладжани със салца от домати и авокадо 5
Авокадото, чушката и доматите се почистват, режат се на кубчета и се смесват с наситнените лук, каперси, чесън и босилек. Овкусяват се с лимоновия сок, зехтин и сол.
6
Панирани патладжани със салца от домати и авокадо 6
Ястието се сервира, като върху парче паниран патладжан се поръсва малко от салцата, отгоре се слага второ парче и отново се поръсва със салца.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

12.10.2017
Вкусно!
4.
Изпрати
лично съобщение

18.08.2016
Въпреки че ми липсваха някои от продуктите, се получи приятно вкусно и свежо ястие.☺
3.
Изпрати
лично съобщение

03.08.2016
И моят опит беше много успешен! Вместо трохи от хляб, използвах галета. Ако домашните ви не обичат патладжан, няма и да разберат какво сте им сервирали. ;)
2.
Изпрати
лично съобщение

29.07.2016
аз ги направих на пръчици - станаха много вкусни. Е, малко по-голяма играчка е, но си заслужава
1.
Изпрати
лично съобщение

27.07.2016
Смятам да пробвам да изпека патладжаните, мисля че пак ще се получи вкусно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: