Панирани тиквички

Дата: 10.06.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 малки тиквички
2 яйца
60 г царевично нишесте
90 г галета „Панко“
2 ч. л. сух риган
сол и черен пипер
зехтин
за соса:
200 г сирене „Маскарпоне“
1 скилидка чесън
сокът от 1 лимон
1 с. л. медена горчица
1/4 връзка магданоз
1 щипка пушен лют пипер
 
Бон Апети препоръчва:
Нежният вкус и кремообразната консистенция на маскарпоне Galbani го правят идеалната съставка, която да трансформира всяка рецепта в деликатес. Може да се използва във всяка рецепта, в която се добавя кремообразно сирене или като алтернатива в десертите със сметана.
 

Начин на приготвяне:
1
Панирани тиквички
Тиквичките се измиват и се нарязват на гредички.

 


2
Панирани тиквички 2
Галетата се смесва със сол, черен пипер и ригана.

 


3
Панирани тиквички 3
Тиквичките се овалват в нишестето, след това се потапят в разбитите яйца и след това се покриват с овкусената галета.

 


4
Панирани тиквички 4
Подреждат се в тава с пергаментова хартия, намазана със зехтин. Пекат се за 20 минути в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор.

 


5
Панирани тиквички 5
Магданозът се наситнява, чесънът се прави на паста с малко сол и се смесват със сока от лимона, маскарпонето, горчицата и пипера. Разбърква се, сипват се 2 с. л. вода и отново се разбърква.

 


6
Панирани тиквички 6
Тиквичките се поднасят със соса.


Подобни рецепти:
Коментари (24)
24.
Изпрати
лично съобщение

21.06.2016
Край на мазните пържени тиквички и подскачането около тигана с часове :) Благодаря за рецептата!
23.
Изпрати
лично съобщение

04.12.2015
Много добри станаха, наистина!
22.
Изпрати
лично съобщение

03.12.2015
Използвах обикновена галета.Доста вкусни и атрактивни с начина на подреждане.
21.
Изпрати
лично съобщение

28.09.2015
Станислава, тиквичките стават „рошави“, защото използваме не „класическа“ галета, а галета „Панко“, както е посочено в списъка с необходимите продукти. Панираните с тази галета продукти стават „рошави“, докато с „обикновената“ галета такава визия не може да бъде постигната.
20.
Изпрати
лично съобщение

22.09.2015
Като че ли има и нещо друго в панировката което не е написано.Седят едни такива рошави или така ми се струва?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


209 ДУШИ ОНЛАЙН
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта