Пържени пресни подправки за украса

Дата: 19.03.2010
Източник: Бон Апети
Пържени пресни подправки за украса
 
Необходими продукти:
3 стръка розмарин
5–6 листа босилек
2 с. л. нишесте
олио за пържене
 

Начин на приготвяне:
1
Пържени пресни подправки за украсаПодправките се измиват и се подсушават. Нишестето се разтваря в 100 мл хладка вода, докато се хомогенизира. В него се потапят за 1–2 минути стръковете подправки (или отделните листа).
2
Пържени пресни подправки за украса 2В горещо олио се пускат много внимателно подготвените подправки. Пържат се 1–2 минути до златисто и се изваждат върху кухненска хартия, за да попие мазнината.
 
 
Пържените подправки са добра украса за ястия, в чието овкусяване те влизат, но
могат да се използват и само за украса.
При пърженето на панираните подправки трябва да се знае, че процесът предизвиква реакция с олиото и трябва да се внимава много.
Важно е подправките след пърженето да са максимално сухи, за да станат като чипс.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


184 ДУШИ ОНЛАЙН
Vasilena Vasileva се регистрира в сайта.
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта