Пъстърва с рагу от домати и два соса

Гост: Пеньо Иванов, професионален готвач
Източник: Бон Апети
Дата: 18.05.2007
Пъстърва с рагу от домати и два соса
 
Необходими продукти:
3 домата
1 глава лук
1 скилидка чесън
1/2 от бялата част на 1 стрък праз
10 стръка магданоз
2-3 листа босилек
2-3 с. л. бяло вино
2 щипки сол
1 щипка захар
2 печени домата
10-20 мл зеленчуков бульон
2 с. л. зехтин
черен пипер на вкус
1 връзка магданоз
20 мл зеленчуков бульон
2-3 с. л. зехтин
1-2 щипки сол
сокът от 1/2 лимон
5-6 чери домата
2-3 с. л. зехтин
филетата от 1 пъстърва
3-4 стръка магданоз
3-4 стръка мащерка
1-2 скилидки чесън
2-3 с. л. зехтин
черен пипер на вкус
зехтин за пържене
4-5 филийки от франзела
3-4 мариновани сушени домата
2-3 листа босилек


Начин на приготвяне:
1
Пъстърва с рагу от домати и два соса
Филетата се нарязват на 3-4 еднакви по големина парчета. Поръсват се с наситнен чесън, мащерка, магданоз и черен пипер, поливат се със зехтин и се мариноват така поне 15 минути.
2
Пъстърва с рагу от домати и два соса 2
В тиган се загрява малко зехтин и маринованите филета се пържат от двете страни.
3
Пъстърва с рагу от домати и два соса 3
Доматите за рагуто се почистват от дръжките, в долната им част се изрязва кръстче и се попарват за малко. След това се обелват и се нарязват на кубчета.
4
Пъстърва с рагу от домати и два соса 4
Чесънът, лукът и празът се наситняват и се запържват в мазнината от рибата. След това се заливат с бялото вино, добавят се кубчетата домат и се задушава 5-10 минути. Поръсва се с наситнен магданоз и босилек, сол и захар.
5
Пъстърва с рагу от домати и два соса 5
Заедно с рагуто за 2-3 минути могат да се запържат чери доматите, като за целта в единия край на тигана се сипва малко зехтин.
6
Пъстърва с рагу от домати и два соса 6
Сушените домати и босилекът за брускетите се наситняват и се смесват.
7
Пъстърва с рагу от домати и два соса 7
Филийките франзела се намазват с приготвената смес, нареждат се в тава и се пекат около 5-8 минути в предварително загрята на 250-280 градуса фурна.
8
Пъстърва с рагу от домати и два соса 8
Доматеното коли се приготвя, като обелените печени домати се пюрират с малко зеленчуков бульон, зехтин, черен пипер и сол на вкус.
9
Пъстърва с рагу от домати и два соса 9
Магданозът за емулсията се слага в каната на пасатор, добавят се зеленчуков бульон, зехтин, сок от лимон и 1-2 щипки сол и се пасира.
10
Пъстърва с рагу от домати и два соса 10
Доматеното рагу се поставя като канапе и отгоре се нареждат парчетата риба. Отстрани се сипва от доматеното коли и магданозената емулсия, върху рибата се слагат запържените чери домати, а като гарнитура се сервират брускетите.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: