Пате по Страсбургски

Източник: Бон Апети
Дата: 08.06.2010
Пате по Страсбургски
 
Необходими продукти:
150 г пилешко филе
100 г кайма
100 г гъши дроб
50 г шунка
50 г гъби (печурки)
50 г шамфъстък
1 жълтък
50 мл коняк
50 мл бяло вино
6 г желатин (разтворен в 100 мл вода)
600 г брашно
400 г краве масло
1 яйце
50 г кисело мляко
5 г сол


Начин на приготвяне:
1
Пате по Страсбургски
Тестото се омесва, като брашното се омесва с маслото, яйцето и киселото мляко. Накрая се слага солта и се разточва. След това, готовото тесто се разстила във формата за печене.
2
Пате по Страсбургски  2
Приготвя се маринататата, като в подходяща купа се смесват посочените продукти. Гъшият дроб, пилешкото филе, каймата и гъбите се мариноват.
 

3
Пате по Страсбургски  3
Върху тестото се редят пилешко филе, гъши дроб, шунка, гъби, шамфъстък и кайма.
4
Пате по Страсбургски  4
Завива се с тестото и се правят два отвора.
5
Пате по Страсбургски  5
Тестото се маже с предварително разбития жълтък. Пече се на умерена фурна, при температура от 180 С, до златисто.
 

Рецептата е на готвача Ивайло Иванов

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


117 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: