Печен картоф с плънка от зеленчукова смес

Дата: 17.06.2010
Източник: Бон Апети
Печен картоф с плънка от зеленчукова смес
 
Необходими продукти:
4 едри картофа
сол и черен пипер на вкус
2 с. л. зехтин
2 домата
2 скилидки чесън
100 г царевица
100 г брюкселско зеле
200 г броколи
4 с. л. зехтин
1 ч. л. къри
 

Начин на приготвяне:
1
Картофи, без да се белят и режат, се измиват и се поставят върху алуминиево фолио, посоляват се и се заливат с по една лъжица зехтин. Завиват се добре и се пекат на 190 градуса около 40 минути или докато станат меки отвътре.
2
Плънката се приготвя, като броколите се накъсват на розички, а зелето се реже на половинки. Бланшират се 3–4 минути. Смесват се в купа заедно с царевицата, наситнения чесън и нарязаните на кубчета домати. Овкусяват се със сол, пипер и кърито, добавя се зехтинът и всичко се разбърква добре.
3
Фолиото се разтваря така, че да открие част от картофите, с нож се прави дълбок процеп във формата на кръст, в който се разпределя плънката. Фурната се загрява на 200 градуса и картофи се запичат 3–4 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


260 ДУШИ ОНЛАЙН
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта