Печени свински гърди с леща

Пикантни и хрупкави - точно като за празниците!
Източник: Бон Апети
Дата: 20.12.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г свински гърди с кост
300 г леща
2 стръка праз
3 моркова
4 скилидки чесън
4 с. л. олио
1 дафинов лист
1 ч. л. майоран
4 люти чушки
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Печени свински гърди с леща
Лещата се вари до полуготовност в 800 мл вода с дафиновия лист.
2
Печени свински гърди с леща 2
Месото се нарязва, овкусява се със сол и черен пипер и се пържи в олиото от двете страни до златисто. Изважда се.
3
Печени свински гърди с леща 3
Празът и морковите се нарязват и се запържват в същия съд.
4
Печени свински гърди с леща 4
Прибавя се лещата заедно с водата, прехвърля се в тава и се овкусява с майорана и накълцания чесън. Сипват се около 100 вода и се слагат лютите чушки.
5
Печени свински гърди с леща 5
Върху тавата се поставя решетка, отгоре се подреждат пържолите.
6
Печени свински гърди с леща 6
Пекат се на средното ниво на фурната, на 200 градуса с вентилатор за 1 час.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


222 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: