Пейнирли

Дата: 09.07.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
300 г брашно
200 г семолина
1 яйце
200 мл прясно мляко
100 г краве масло
1 пакетче суха мая
1 с. л. мед
1 ч. л. сол
брашно
за пълнежа:
400 г овчи кашкавал
200 г бекон на лентички
80 г краве масло
1 с. л. сух риган
 

Начин на приготвяне:
1
Пейнирли
Млякото се загрява леко и в него се разтварят маята и медът. В купа се смесват брашното и семолината, млечната смес, яйцето, солта и разтопеното масло.

 


2
Пейнирли 2
Замесва се гладко тесто, което се поставя в купа и се оставя да втаса, покрито с фолио за свежо съхранение.

 


3
Пейнирли 3
Готовото тесто се разделя на 8 равни части. Всяка се разточва тънко, върху набрашнен плот.

 


4
Пейнирли 4
Краищата се прегъват навътре, така че да се оформи борд и да са получат лодки.

 


5
Пейнирли 5
На дъното на всяка лодка се поставя парче бекон (ако е дълго, се разрязва надве), разпределя се настърганият кашкавал, поръсва се с риган, и най-накрая се слага по едно кубче масло.

 


6
Пейнирли 6
Хлебчетата се прехвърлят в две тави с пергаментова хартия и се оставят за 30 минути,  да почине тестото. Пекат се за 20 минути в загрята на 240 градуса фурна, с вентилатор.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

16.10.2013
Много вкусни, дори и на следващия ден.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта