Зелен фасул яхния
Лора и Стоян
2. |
Изпрати
лично съобщение |
15.06.2014 Много добре стана! Аз реших да го сервирам като основно, а не като гарнитура, затова го облагородих малко: запекох 100г смлени орехи, запържих 250г нарязани на филийки гъби, добавих и 1 ч.л. гарам масала за по-екзотичен вкус и така го запекох. Стана чудничък!
|
1. |
Изпрати
лично съобщение |
13.08.2014 Това, което показвате въобще не е ориз пилаф. Пилафът изглежда по съвсем различен начин, но най-вече няма коричка. Ястието, което сте показали, се нарича \"тахдиг\" или \"тадиг\" и е персийско национално ястие или по-скоро гарнитура (от Иран). Основната разлика на вашата рецепта с оригиналното тахдиг е, че в оригинала се слага шафран (винаги).
Сервира се по два начина - или обърнат, както вие сте показали, или оризът се изгребва и се сервира в купа или чиния, а запечената кора се сервира отделно, начупена на парчета ;)
|
На 7-8 април 2024 Международната кулинарна асоциация JRE-Jeunes Restaurateurs отбеляза своя златен юбилей с грандиозно...
Какво е сутринта без уханието на току-що опържени филийки, топли банички, мекици, понички… Факт е,...
Кремообразно авокадо, чесън, сок от лайм и пресен кориандър… Едва ли има някой, който да...
Страстните почитателите на азиатската кухня, сред които сме и ние, добре познават предимствата на естествено ферментиралия...
Едва ли американската химичка Мишел Франкъл е подозирала, каква „буря“ ще предизвика с работата си...