Пилаф

Дата: 13.08.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г ориз „Басмати“
2 с. л. краве масло
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
ПилафОризът се измива, накисва се за около 3 часа в топла подсолена вода и се отцежда. Готви се в подсолена вода, докато леко омекне и се отцежда.
2
Пилаф 2Маслото се сгорещява, добавя се оризът (без да се разбърква), посолява се и се притиска с лъжица. Похлупва се и се готви 30 минути на слаб огън, докато оризът получи златиста коричка.
3
Пилаф 3Обръща се върху чиния и се сервира като гарнитура.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

15.06.2014
Много добре стана! Аз реших да го сервирам като основно, а не като гарнитура, затова го облагородих малко: запекох 100г смлени орехи, запържих 250г нарязани на филийки гъби, добавих и 1 ч.л. гарам масала за по-екзотичен вкус и така го запекох. Стана чудничък!
1.
Изпрати
лично съобщение

13.08.2014
Това, което показвате въобще не е ориз пилаф. Пилафът изглежда по съвсем различен начин, но най-вече няма коричка. Ястието, което сте показали, се нарича \"тахдиг\" или \"тадиг\" и е персийско национално ястие или по-скоро гарнитура (от Иран). Основната разлика на вашата рецепта с оригиналното тахдиг е, че в оригинала се слага шафран (винаги). Сервира се по два начина - или обърнат, както вие сте показали, или оризът се изгребва и се сервира в купа или чиния, а запечената кора се сервира отделно, начупена на парчета ;)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта