Плодов терин

Дата: 08.05.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
700 г цедено кисело мляко
2 консерви подсладено кондензирано мляко
200 мл сладкарска сметана
300 г ягоди
200 г замразени боровинки
2 банана
4 с. л. захар
4 с. л. ментов сироп
1 пакетче бурбонска ванилова захар
кората от 1 лимон
 

Начин на приготвяне:
1
Плодов теринПодсладеното кондензирано мляко се разбърква с цеденото кисело мляко.
2
Плодов терин 2Сметаната се разбива, внимателно се добавя към млечната смес и отново се разбърква.
3
Плодов терин 3Ягодите се пасират, прецеждат се, смесват се със захарта и се готвят на котлон, докато сместа се редуцира леко, след което се охлаждат.
4
Плодов терин 4Бананите се нарязват на кубчета.
5
Плодов терин 5Сместа с цеденото кисело мляко се разделя на 4 части.

6
Плодов терин 6Към едната част се прибавят пасираните ягоди.
7
Плодов терин 7Към другата част се слагат накълцаните банани и бурбонската ванилова захар.
8
Плодов терин 8Към третата част се добавят боровинките и настърганата лимонова кора.
9
Плодов терин 9Към последната част се сипва ментовият сироп.
10
Плодов терин 10Форма терин се покрива с прозрачно фолио и в нея се изсипва първо ментовата смес.

11
Плодов терин 11Следват ягодовата и банановата смес.
12
Плодов терин 12Накрая се завършва с боровинковата смес. Ако са прекалено течни и има опасност да се смесят във формата, четирите отделни смеси се изливат поетапно и се замразяват.

13
Плодов терин 13Десертът се оставя във фризер за 6 часа, за да стегне. Изважда се 10 минути преди поднасяне, обръща се и се нарязва.
14
Плодов терин 14По желание се гарнира с парченца ягоди.



Съвет:
Може да направите десерта и във форми за крем карамел.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

31.08.2015
Антония, ментов сироп може да се намери в магазините на по-големите търговски вериги. Ние го купуваме от Метро, но се предлага също така и в Хит, и в Била.
4.
Изпрати
лично съобщение

29.07.2015
Благодаря за съветите. Антония, лично аз накиснах листа от мента във вода за 1 ден, после добавих захар и зелена боя и се получи като истинско :)
3.
Изпрати
лично съобщение

24.07.2015
А ментов сироп откъде мога да си набавя?
2.
Изпрати
лично съобщение

15.07.2015
Илиана, 1 опаковка кондензирано мляко е 380 мл. Има значение и колко е голяма формата терин. Ако ти остане смес може да я разпределиш и в по-малки форми.
1.
Изпрати
лично съобщение

08.07.2015
Стана чудесен, само че до втората консерва кондензирано мляко така и не стигнах, щеше да стане прекалено рядка сместа. Може би трябва да напишете грамажа на млякото? Иначе наистина оригинално, вкусно и красиво!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


289 ДУШИ ОНЛАЙН
Irina Krasteva се регистрира в сайта.
Mihail Dobrev се регистрира в сайта.
Маргарита Проданова се регистрира в сайта.
Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта