Сконс с наденица

Дата: 05.08.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г сурова наденица
380 г брашно
100 г заквасена сметана
125 г краве масло
2 яйца
100 г сирене „Чедър”
1 голяма червена чушка
2 стръка пресен лук
1 скилидка чесън
1 ч. л. суха мащерка
1 пакетче бакпулвер
жълтък за намазване
брашно за поръсване
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Сконс с наденицаМесото на наденицата се изважда от червото.
2
Сконс с наденица 2Запържва се до златисто, като се бърка енергично.
3
Сконс с наденица 3Отцежда се върху салфетка.
4
Сконс с наденица 4Червената чушка, чесънът и лукът се наситняват.
5
Сконс с наденица 5Брашното се смесва със сол и черен пипер, бакпулвера и нарязаното на кубчета студено масло, и се претрива, за да се получат трохи.
6
Сконс с наденица 6Добавят се яйцата и сметаната.
7
Сконс с наденица 7Разбърква се и се слагат чушката, чесънът, лукът, мащерката, сиренето и каймата.
8
Сконс с наденица 8Замесва се средно твърдо тесто, което да не лепне по пръстите (ако е необходимо, се добавя още брашно).
9
Сконс с наденица 9Върху набрашнен плот се разточва кора с дебелина 3 см.
10
Сконс с наденица 10Изрязват се малки кръгове.
11
Сконс с наденица 11Поставят се в тава, покрита със силиконов килим (или с хартия за печене) и се намазват с разбит жълтък.
12
Сконс с наденица 12Пекат се в загрята на 180 градуса фурна около 8–10 минути, в зависимост от размера им.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

28.10.2014
Много ми харесаха тези бисквитки, но не ми допадна особено вкуса на мащерката. Другият път ще пробвам без нея.
2.
Изпрати
лично съобщение

04.06.2014
звучи страхотно
1.
Изпрати
лично съобщение

03.06.2014
станаха невероятно вкусни
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


312 ДУШИ ОНЛАЙН
Николета Чераджийска-Тодорова се регистрира в сайта.
Anelia Peruhova се регистрира в сайта.
Валентина Стоева се регистрира в сайта.
Boychev Bobito се регистрира в сайта.
Malina Valkova се регистрира в сайта.
Svilena Dimitrova се регистрира в сайта.
Milena Hubenova коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Milena Hubenova се регистрира в сайта.
Jah Nikolov коментира рецептата Ягодов релиш
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта