Содени питки с маслини

Дата: 18.02.2013
Източник: Бон Апети
Содени питки с маслини
 
Необходими продукти:
1 1/2 ч. ч. брашно
1 яйце
1/4 ч. ч. кисело мляко
1/4 ч. ч. олио
2 с. л. краве масло
1/2 ч. л. сода бикарбонат
1 ч. л. оцет
1/2 ч. л. сухо чили
1 ч. л. суха мащерка
1 ч. л. сол
20 черни маслини без костилка
 

Начин на приготвяне:
1
Содени питки с маслини
Яйцето се разделя на белтък и жълтък. В купа леко се разбива белтъкът. Содата се гаси в киселото мляко. Млякото със содата се добавят към белтъка заедно с олиото и оцетът, разбърква се.

 


2
Содени питки с маслини 2
В друга купа се смесват брашното, мащерката, чилито и солта.

 


3
Содени питки с маслини 3
Течните съставки се добавят към сухите и се разбъркват добре.

 

 


4
Содени питки с маслини 4
Замесва се, прибавя се маслото (размекнато на стайна температура) и отново се замесва. Трябва да се получи меко, гладко тесто.

 


5
Содени питки с маслини 5
От него се оформя фитил.

 


6
Содени питки с маслини 6
Нарязва се на 20 малки топки, колкото половин яйце.

 


7
Содени питки с маслини 7
Притискат се с ръце и в средата се слага по една маслина.

 


8
Содени питки с маслини 8
Затварят се така, че маслината да остане в центъра, и се оформят топки. Подреждат се в тава с незалепващо покритие или с хартия за печене. Намазват се с разбития жълтък.

 


9
Содени питки с маслини 9
Пекат се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до златистокафяв цвят – за 18 минути.


 




Съвет: От тези продукти излизат 20 питки, предвидени са по около 2 за порция.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

30.12.2014
Рецептата е много подходяща за празниците, когато цялото семейство е около масата. Всички я харесват, особено почитателите на здравословните храни и хората, които не искат да преяждат. Чилито отворя апетита, а мащерката придава средиземноморски привкус. Подходящо е към хлебчетата да поднесете голяма чаша хубаво вино.
2.
Изпрати
лично съобщение

04.10.2013
СЛОЖИХ РОНЕНА ЧУБРИЦА ВМЕСТО МАЩЕРКА И МНОГО ЧЕСТО ГИ ПРАВЯ, СТРАХОТНИ СА
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
става лесно и бързо вкусно е ще направя отново
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


257 ДУШИ ОНЛАЙН
Boychev Bobito се регистрира в сайта.
Malina Valkova се регистрира в сайта.
Svilena Dimitrova се регистрира в сайта.
Milena Hubenova коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Milena Hubenova се регистрира в сайта.
Jah Nikolov коментира рецептата Ягодов релиш
Jah Nikolov се регистрира в сайта.
Preslava Tsoneva се регистрира в сайта.
Петя Генева се регистрира в сайта.
Reni Khan коментира рецептата Свински пържоли на тиган
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта