Тарт с бри и карамелизиран лук

Дата: 22.12.2012
Източник: Бон Апети
Тарт с бри и карамелизиран лук
 
Необходими продукти:
500 г бутертесто (1 лист)
200 г сирене „Бри”
8 малки глави лук
30 мл балсамов оцет
2 с. л. зехтин „Екстра върджин”
2 с. л. кафява захар
3 стръка мащерка
сол и черен пипер на вкус
мащерка за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Тарт с бри и карамелизиран лук
Лукът се нарязва на полумесеци. Запържва се в зехтинa до златисто кафяво, на умерен огън за около 10 минути.

 


2
Тарт с бри и карамелизиран лук  2
Към него се добавят захарта, листенцата мащерка, балсамовият оцет, сол и черен пипер. Разбърква се и се оставя да се охлади.

 


3
Тарт с бри и карамелизиран лук  3
Бутертестото се разточва върху пергаментова хартия, на правоъгълник с големината на тавата от фурната. Краищата се натискат с вилица, за да се получи шарка. Тестото заедно с хартията се прехвърлят в тавата.

 


4
Тарт с бри и карамелизиран лук  4
Отгоре се поставя карамелизирания лук и накъсаното на парчета сирене. Поръсва се с листенца мащерка.

 


5
Тарт с бри и карамелизиран лук  5
Пече се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за около 20 минути. После се нарязва и се поднася.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта