Тефтели по руски

Дата: 26.01.2004
Източник: Бон Апети
Тефтели по руски
 
Необходими продукти:
250 г кайма (смес)
30 г краве масло
2 картофа
сол и черен пипер на вкус
2 щипки червен пипер
1–2 с. л. олио
1 с. л. брашно
250 г течна готварска сметана
2–3 с. л. олио
1 ч. л. универсална падправка за плънката
1/3 глава лук
70–80 г пресни печурки
брашно за паниране
черен пипер на вкус
1/2 ч. л. вегета за картофите
 

Начин на приготвяне:
1
Тефтели по рускиНеобелените картофи се сваряват в подсолена вода, а каймата се омесва с черния пипер.
2
Тефтели по руски 2
Гъбите за пълнежа се обелват и се нарязват на филийки. Лукът се реже надребно и се запържва заедно с гъбите в сгорещеното олио за 2–3 минути. Овкусяват се със сол, черен пипер и универсална подправк и се оставят да се охладят.


3
Тефтели по руски 3Сосът се приготвя, като брашното се запича до кремаво в сух тиган. Прибавя се олиото, разбърква се и се налива сметаната. Ври при непрекъснато бъркане, докато се получи гъст гладък сос, овкусява се с подправките.
4
Тефтели по руски 4От готовата кайма се оформят 4 плоски кюфтета с размера на мъжка длан. Взема се от пълнежа и се поставя в средата на кюфтето. Прегъва се на две с формата на пица тип “калцоне”, прищипва се по ъглите, за да не изтича плънката, и се овалва в брашното. Пържи се в сгорещеното олио от всяка страна до златисто.
5
Тефтели по руски 5
Сварените филийки картофи се запържват в сгорещеното масло до златисто и се подправят с универсалната подправка.


6
Тефтели по руски 6При сервиране от картофите се прави канапе. Кюфтетата се подреждат върху него, заливат се с приготвения сос и се поръсват с червения пипер.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


444 ДУШИ ОНЛАЙН
Anelia Peruhova се регистрира в сайта.
Валентина Стоева се регистрира в сайта.
Boychev Bobito се регистрира в сайта.
Malina Valkova се регистрира в сайта.
Svilena Dimitrova се регистрира в сайта.
Milena Hubenova коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Milena Hubenova се регистрира в сайта.
Jah Nikolov коментира рецептата Ягодов релиш
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта